ILIAS steeds meer gebruikt op scholen

header-image

ILIAS op scholen

Zoals u wellicht weet, wordt ILIAS vooral binnen universiteiten, overheidsinstellingen, non-profitorganisaties en (grote) bedrijven gebruikt. Maar ook scholen voor beroepsonderwijs ontdekken ILIAS steeds meer en zien er de voordelen van.

Bent u een onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs en bent u toe aan de inzet van een effectief leermanagementsysteem? Neem gerust contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden in uw situatie.

Op de International ILIAS Blog op verscheen onlangs een blog van de AMA Vocational College in Keulen waarin zij de voordelen voor hen van ILIAS toelichten:

  • ILIAS maakt het effectieve blended learning heel goed mogelijk.
  • ILIAS kan heel goed op speciale manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld voor de inzet van WebQuests of voor het uitvoeren van (virtuele) werkgerelateerde opdrachten.
  • Leermaterialen zijn altijd up to date doordat ze makkelijk aanpasbaar zijn
  • Betrokkenen blijven over veranderingen in het lesmateriaal makkelijk op de hoogte via het geïntegreerde notificatiesysteem.
  • Samenwerking tussen leraren is goed mogelijk door het notificatiesysteem en de versiebeheer-functie van documenten.
  • Centrale administratie van materialen maakt het mogelijk dat invallede docenten zich gemakkelijk in korte tijd kunnen voorbereiden op de lessen.
  • Dankzij de mogelijkheid ILIAS ook op mobiele apparatuur te gebruiken is de noodzakelijke digitale logistiek aanwezig waardoor studenten makkelijker op verschillende locaties kunnen werken.

De toegenomen verspreiding van ILIAS binnen scholen is te danken aan het werk van de Special Interest Group ILIAS@Schule. In deze groep zitten al 37 vertegenwoordigers van verschillende scholen. Zij wisselen ideeën, vragen en oplossingen uit en bespreken het gebruik van ILIAS in hun eigen online forum of tijdens bijeenkomsten.

Klik hier voor de volledige blog (Eng).

Bent u een onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs en bent u toe aan de inzet van een effectief leermanagementsysteem? Neem gerust contact met ons op en wij bekijken samen met u de mogelijkheden van ILIAS in uw situatie.

Joke van Cappelle