In ILIAS 5.1: het studiepad

Met de studiepad-functionaliteit kunnen meerdere bestaande cursussen samengevoegd worden tot een samenhangend studieprogramma. Vanaf versie 5.1 kunnen hierdoor met ILIAS heel gemakkelijk volledige opleidingen, modules of beroepsmatige vervolgopleidingen inzichtelijk worden gemaakt. Bestaande cursussen kunnen worden gebundeld en weergegeven in een hiërarchische structuur met meerdere vertakkingen per thema. Elke cursus binnen een studieprogramma kan als verplicht of optioneel worden aangegeven, zodat de lerende naar wens zijn of haar programma kan samenstellen. Ook is snel en gemakkelijk een overzicht te maken van de onderdelen die al zijn behaald. In het studiepad kunnen mentors en coaches zien welke cursussen de lerenden gekozen hebben. Een groot voordeel is dat bij veranderingen van het studieprogramma, men niet compleet opnieuw hoeft te beginnen. De veranderingen worden automatisch doorgevoerd.

Met aangepaste metadata kunnen alle studieprogramma’s en vertakkingen worden gecategoriseerd. Dit vergemakkelijkt het overzicht als iemand meerdere studieprogramma’s volgt binnen ILIAS. Zo kan bijvoorbeeld een programma worden opgesteld voor leadership voor nieuwe managers op basis van de volgende criteria: zelforganisatie, teamleiding, budgetplanning etc.

Leerpaddef

Door de studiepad-functionaliteit is er meer mogelijk met de studieprogramma-functie binnen ILIAS:

  • Creëer volledige studieprogramma’s/curricula of bedrijfsopleidingen met één enkel ILIAS-object.
  • Voeg snel een groot aantal gebruikers toe aan een omvangrijk curriculum.
  • Veranderingen aan een curriculum worden onmiddellijk ter beschikking gesteld aan alle gebruikers van het curriculum.
  • Het studieprogramma kan voor en door individuele gebruikers gemakkelijk worden aangepast en gepersonaliseerd.
  • Als een lerende later aan een studieprogramma wordt toegevoegd heeft hij of zij meteen toegang tot alle cursussen.
  • Lerenden kunnen de volgorde van de te volgen cursussen binnen een studieprogramma zelf bepalen.
  • Lerenden kunnen uit meerdere alternatieven kiezen en zelf bepalen welke cursussen ze willen volgen voor een bepaalde kwalificatie.

Neem contact op met de consultants van Future Learning bv voor nader advies voor de toepassingsmogelijkheden van het studieprogramma. In versie 5.2 van ILIAS wordt daar nog de mogelijkheid van Open Badges aan toegevoegd.